Tervetuloa Koruliike Coronaan!

Northern Viking Jewelry®

  Selaa tuoteryhmiä


Korusarja sai alkunsa rakkaudesta viikinkikulttuuriin ja historiaan. Viikinkiaika liittyy myös suomen historiaan, kulkihan viikinkien reitti itään Ahvenanmaan, Turun saariston ja Suomenlahden pohjoisrannikon kautta Nevajoen suulle.

Viikinkien yleisin koru on ollut thorin vasara, muita yleisiä koruja olivat; sormukset, käsivarsirenkaat sekä viittojen ja vöitten soljet. Käyttämällä koruja viikingit pystyivät näyttämään varallisuutensa yhteisössä sekä maineensa soturina sillä jalometallit saatiin ryöstöretkiltä saaliina. Myös riimut ja erilaiset symbolit olivat suosittuja aiheita koruissa ja niitten uskottiin tuovan käyttäjälleen onnea,vaurautta,suojelusta jopa kuolemattomuutta taistelukentällä.


Ukonvasara

Ukonvasara (Ukko’s Hammer) tai Ukonkirves on erittäin voimakas suomalainen symboli. Suomalaisten vastine skandinaavien thorin vasaralla. Aseellaan ukko ylijumala jakoi oikeutta ja sai aikaan salaman iskuja. Symbolina ukonvasara on moniselitteinen: reuna alaspäin se muistuttaa venettä. Ylöspäin käännettynä se näyttää vasaralta ja vaakatasossa se muistuttaa kirvestä.


Mjölnir

tai thorin vasara on muinainen viikinki symboli legendaarisesta maagisesta aseesta joka kuului thor jumalalle. ”Mjölnir” tarkoittaa salamaa ja symbolisoi thor jumalan valtaa ukkosesta ja salamoista.


Yggdrasil

”elämän puu” norjalaislegendan mukaan yggdrasil oli paikka missä odin roikkui pää alaspäin 9 yötä ja päivää saadakseen haltuunsa riimut ja niiden viisauden.
Näytetään tuotteet 1-51 / 51

Lahjakortti